Pomoć talismana u svakodnevnom životu

Od antičkih amuleta do porodičnog nasleđa, nakit se dugo nosi kao simbol sreće, snage, čak i udobnosti — tako da verovatno ne čudi što su takvi talismani posebno popularni tokom pandemije.

Mnogi ljudi kažu da se sada osećaju preopterećeno i razdražljivo, rekla je Delma Volš, psihoterapeutkinja iz Londona čiji se rad fokusira na simbole. „Gubitak kontrole nad životom kakav poznajemo bila je najveća tema“, rekla je ona. „Postoji mnogo brige i anksioznosti oko budućnosti i onoga što sledi.

Stoga gravitiraju ka poznatim predmetima, poput nakita, rekao je dr Volš: „Mi se držimo ovih putokaza u trenucima straha i krize. Oni su simboli koji nam pomažu da pređemo na gubitak i tugu.”

Talismani imaju mnogo oblika, ali čini se da je svaki prožet ličnim značenjem za onoga ko ih nosi.

Alis Edvards, osnivač stacionarne kuće Memo po meri u Londonu, ima zlatnu narukvicu sa devet privesaka koje je sakupljala tokom godina.

Gospođa Edvards je nosila ovaj komad svaki dan, posebno tokom izolacije ranije ove godine, što je govorilo, rekla je. „Postojao je zaista dug period tokom pandemije kada sam jedva obukla odgovarajuću odeću“, rekla je ona. „To je bio ili bukvalno kupaći kostim u mojoj bašti tokom toplotnog talasa, ili sarafan, ili u suštini pidžama – ali ipak sam ovo obukla“, rekla je o narukvici, dodajući da se osećala kao deo njenog starog pre -pandemija sebe.

Nađite svoj pravi talisman na sledećem sajtu


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started